orkide saksı çeşitleri

Orkide saksısı nasıl olmalı

Her saksı optimum orkide bakımı için uygun değildir. Orkide saksısı nasıl olmalı, Orkide saksısı her orkide çeşidi için farklı olmalıdır. Botanik adı Orchidaceae olan yağmur ormanı çiçeği, fotosentezin gerçekleşebilmesi için ışığa ihtiyaç duyan sözde hava köklerine sahiptir. Bu nedenle, bu bitkiler ideal olarak şeffaf bir kültür kabına ekilir. Bununla birlikte, bunlar hava köklerini serbestçe görünür kılar, bu da bu zarif olanın zarif genel görünümünü verir. bitki rahatsız ediyor. Günümüzde çözüm, orkidelerin yüksek gereksinimlerini karşılayan ve bitkilerin estetiğiyle mükemmel uyum sağlayan özel yetiştiriciler tarafından sunulmaktadır.

Orkide Saksısı için Ana kriterler

orkide saksısı nasıl olmalı

orkide saksısı nasıl olmalı

Doğası gereği, orkideler sıcak ve nemli bir mikro iklime alışır ve bu şekilde en iyi şekilde gelişir. Bu sebeple bu iklimi yaratabilecek şekilde bir ekici yapılmalıdır. Bu, nemin sürekli olarak yükseldiği bir su rezervuarı ile sağlanır. Bu sadece toprağı nemli tutmakla kalmamalı, aynı zamanda yapraklara ve çiçeklere de çıkabilmelidir. Bu, kültür kabı ile ekici arasında uygun şekilde büyük bir mesafe gerektirir. Işığın görülmesi nedeniyle, orkide ekici yeterince büyük olmalıdır. Gerekli nemi elde etmenin zorluğu su basmasını önlemektir. Orchidaceae ekiciyi geleneksel olanlardan ayıran şey budur.

Orkide saksısı özelliklerine genel bakış:

  • Şeffaf kültür kabından en az iki kat daha büyük ekici boyutu
  • fazla su için yeterli alan
  • Ekicinin alt kısmında bir delik olmamalı veya bir tabağı olmalıdır
  • kültür kabı ile su haznesi arasında yeterli mesafe
  • İstisna, özel bir saksı gerektirmeyen iki tür orkide vardır:

Güve orkide

Orchidaceae-Phalaenopsis, Orta Avrupa’daki en popüler ve en yaygın orkidelerden biridir. Onlar ve güve türlerinin toprak iklimi konusunda daha az talebi vardır ve nemli ve ılık mikro iklime sahip diğer tüm çeşitlerin yanı sıra geleneksel bir ekicide de gelişirler. Bununla birlikte, ön koşul, yüksek kaliteli, havadar bir alt tabakanın kullanılmasıdır.

malzeme

Orkide saksıları, çoğu farklı özelliklere sahip olan farklı materyallerde mevcuttur. Ek olarak, malzeme esas olarak genel görünümü belirler ve böylece orkide severlere kişisel zevk için yeterli alan veya evin mobilya / dekorasyon tarzına uyum sağlar.

Plastik kaplar

Pencere denizlikleri için tercih edilen plastik kaplar yaygın olarak kullanılmaktadır. Genellikle alt kısımlarında delikler vardır ve fazla suyu yakalamak için bir tabağın üzerinde dururlar. Plastik kapların avantajı, gerektiğinde malzemeye tencereye zarar vermeden ek alt deliklerin kolayca açılabilmesidir. Ek olarak, esnek bir şekilde hareket edebilen yan duvarlar sayesinde plastik bir kap, saksı değiştirirken bitkileri çıkarmayı kolaylaştırır.

Orkide tutmaya yeni başlayanlar için, içine bakmanıza izin veren şeffaf plastik bir saksı öneriyoruz. Bu sayede hastalıklar, çok fazla su veya zararlılar çok daha kolay ve hızlı bir şekilde tespit edilebilir.

sepetler

Dendrobium veya Cattleya gibi uzun cinsler genellikle köklerdeki neme duyarlıdır. Burada, sulamadan sonra köklerin iyice kuruması önemlidir. Havuz bitkileri için kullanılana benzer bir bitki sepeti bunun için en iyisidir. Plastikten yapılmıştır ve birbirinden daha uzak çubuklara veya örgülere sahiptir. Bu sayede daha çok hava içeri girer ve kök bölgesindeki toprak nemi dışarıya daha iyi nüfuz edebilir.

Asılı saksı

Coryanthes, Stanhopea ve Brassia gibi asma alışkanlığı olan bir Orchidaceae söz konusu olduğunda, orkide ailesinin aşağıya doğru özgürce gelişebilmesi için, trafik ışıklı saksı veya özel bir asma sepet önerilir. Tabii ki, bu tür saksılar, gerekli sıcak, nemli tropikal iklimi simüle edebilmek için gerekli koşulları karşılamalıdır.

Şeffaf kültür kabından en az iki kat daha büyük ekici boyutu, fazla su için yeterli alan, Ekicinin alt kısmında bir delik olmamalı veya bir tabağı olmalıdır. Kültür kabı ile su haznesi arasında yeterli mesafe olmalıdır.
Orchidaceae-Phalaenopsis, Orta Avrupa'daki en popüler ve en yaygın orkidelerden biridir. Onlar ve güve türlerinin toprak iklimi konusunda daha az talebi vardır ve nemli ve ılık mikro iklime sahip diğer tüm çeşitlerin yanı sıra geleneksel bir ekicide de gelişirler.
Burada, sulamadan sonra köklerin iyice kuruması önemlidir. Havuz bitkileri için kullanılana benzer bir bitki sepeti bunun için en iyisidir. Plastikten yapılmıştır ve birbirinden daha uzak çubuklara veya örgülere sahiptir. Bu sayede daha çok hava içeri girer ve kök bölgesindeki toprak nemi dışarıya daha iyi nüfuz edebilir.

Cevap Bırakın